Venture Academy: ontmoet het nieuwe cohort

14 mei 2024

Hét validatieprogramma voor startups in Leiden is weer van start gegaan en dat betekent dat het tijd is om het nieuwe cohort voor te stellen! Ontmoet de nieuwe groep veranderaars die tijdens  Venture Academy hard aan de slag gaat met hun startup. 

ZemQuest

David de Haas, Erik de Haas en Michiel Kruijff vormen samen ZemQuest, hun energy-as-a-service op basis van hun aluminium ZemCell-batterij levert duurzame, effectieve, mobiele energie waar en wanneer je het nodig hebt. 

ForSure

Onder leiding van Niclas Brinkman en Daniel Hamandouche zet ForSure zich in voor het ondersteunen van MKB-bedrijven in naleving van regelgeving en het bevorderen van een circulaire economie. Hun software vereenvoudigt het EPR-rapportageproces, waardoor efficiënte gegevensverzameling en -analyse mogelijk is en naleving een fluitje van een cent wordt.

Bondfish

De startup van Stansilav Polezhaev, Alexander Chevyagin en Renat Dovidenko biedt een webportaal voor de wereldwijde obligatiemarktanalyse. Zo zoeken en analyseren beleggers eenvoudig obligaties,  doen zij obligatie-ideeën op en stellen ze hun portefeuilles samen. 

MyClusters

Ook Darshan Ramanagoudra heeft de stap genomen met MyClusters, hiermee stelt hij patiëten met clusterhoofdpijn in staat om hun aanvallen beter te begrijpen en te volgen met data-gedreven inzichten. Zo helpt hij patiënten om aanvalspatronen te volgen, trends te identificeren en de effectiviteit van behandelingen te monitoren. 

LITE Therapeutics

Ludovic Bretin richt zich met LITE Therapeutics op de ontwikkeling van een foto-geactiveerde chemotherapie om de standaardzorg voor lokaal gevorderde en uitgezaaide alvleesklierkanker te verbeteren, voortkomend uit onderzoek aan de Universiteit Leiden. 

DailyDay Security

Stan Verwer, oprichter van DailyDay Security, biedt een cybersecurity-trainingsplatform aan dat organisatie helpt het risico op cyberaanvallen en bijbehorende kosten te verlagen. In tegenstelling tot andere platforms, richten zij zich op specifieke branches en bieden zij naast trainingsvideo’s en tests ook een scala aan kant-en-klare protocollen en downloads.  

YOXLO

Stef Verlinden is met YOXLO een pionier op het gebied van gezondheidsuitbreiding met het nieuwe voedingssupplement dat is ontwikkeld om het verouderingsproces terug te draaien. Door CRP, een belangrijke risicofactor voor veroudering, aan te pakken en te verminderen, verjongt het product de spierkracht, cognitieve functie en prestaties van het immuunsysteem aanzienlijk. Het doel is om mensen van 60 jaar en ouder minstens een decennium aan vitaliteit terug te geven. 

OnsVerslag

Bas Ouwehand introduceert OnsVerslag, een trendwatching-tool bediend door een chatbot. Hiermee kunnen professionals eenvoudig de laatste technologische ontwikkelingen volgen. De tool vat de nieuwste informatie samen en presenteert lastige concepten op een duidelijke manier.

Back to top