Startup Play

Het validatieprogramma waar jouw idee werkelijkheid wordt.

Let's meet!

Vragen over Startup Play?

Press Start to Play!

Heb jij een tof idee voor een eigen bedrijf? Hoe eng, riskant en ambitieus dat plan ook klinkt… Geef het een kans! Ontdek tijdens het Engelstalige programma Startup Play het potentieel van jouw idee en kom erachter of ondernemerschap wat voor je is.  

Binnen dit programma staan zowel de interactieve sessies als persoonlijke 1-op-1 coaching centraal. We vinden het belangrijk dat je je idee, maar ook zeker jezelf als ondernemer serieus neemt. En daar helpen we je bij. 

De sessies

Startup Play bestaat dus uit twee verschillende onderdelen: de persoonlijke coaching en de interactieve sessies.

De coaching krijg je van onze ervaren coaches en Activatiemanagers Micha Heilman of Sander Kuin. Tijdens deze sessies krijg je de begeleiding die jij nodig hebt om alles uit het programma te halen. We gaan dieper op je idee in, achterhalen de ‘waarom’, maar stellen ook de juiste vragen voor jouw persoonlijke ontwikkeling. 

In totaal zijn er 5 interactieve sessies om jouw idee concreet te maken. Zo werk je aan vraagstukken en kijk je samen met de andere deelnemers waar je tegen aanloopt en hoe je aan (ondernemerschaps)problemen werkt. Op deze manier leer je van elkaar en help je elkaar.

Na afloop van iedere sessie sluit je aan bij dé netwerkborrel van Leiden! 

Concrete stappen om je startup op te richten

Je wilt een eigen bedrijf starten, maar waar moet je beginnen? Wat maakt jouw startup succesvol? Tijdens Startup Play leer je hoe je het beste uit jouw idee haalt: 

  • Je leert je doelgroep beter kennen en weet wat de behoefte is.
  • Vervolgens zie je ‘the bigger picture’ en weet je globaal wat er nodig is om jouw idee om te zetten tot een startup.
  • Je gaat aan de slag met je business model en leert hoe je een pitch deck maakt.
  • Tenslotte leer je experimenteren en de resultaten te beoordelen. Bovendien ga je werken met ondernemerstools binnen de Design Thinking Methode.

Voor wie, waar & wanneer?

Het programma Startup Play duurt 3 maanden en bestaat uit 5 sessies. Deze geven we donderdagmiddag bij PLNT Leiden. De coachingsgesprekken plan je samen met je mentor in. 

We stellen daarnaast voor om elke week 8 uur te besteden aan leren, in contact komen met mensen en het concretiseren van je idee. Het resultaat hangt samen met de tijd die je eraan besteedt.
 

Toelatingscriteria:

  • Je hebt een idee dat je wilt valideren
  • Je hebt een schaalbaar idee hebben (geen consultancy, enz.)
  • Je hebt de tijd om minstens 1 dag buiten de sessie aan je startup te werken

FAQ

Bekijk de meest gestelde vragen. 

Naast de tijd van de sessies en je coachgesprekken, adviseren we je minimaal 8 uur per week aan je potentiële startup te werken.

Ja, het is verplicht om aan alle sessies deel te nemen.

Je moet een basisbegrip hebben van wie je klant is en welk probleem je voor hem oplost, op basis van marktonderzoek, interviews of andere manieren die bewijzen dat het idee potentieel heeft.

Nee, alle sessies zijn fysiek. Wij zijn van mening dat fysieke bijeenkomsten je deelname ten goede komt. Zo kun je meer groeien en beter connecten met de andere deelnemers/PLNT-Community.

Ja, dat kan zeker! Je kunt van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 werken in de Sandbox. De koffie en thee is er gratis, er zijn flexplekken, je kunt brainstormen met andere deelnemers van programma’s en het is dé basisplaats van PLNT Students.

Back to top