Startup Success: Serafine deelt haar passie voor ondernemen tijdens haar studie

31 Oktober 2023

Ambitie, passie en wilskracht: dat is wat je nodig hebt om een startup op te zetten. En die wilskracht, daar heb je nog net wat meer van nodig als je dit tijdens je studie wilt doen! Wij spraken Serafine, founder van Elementary the Game, over waar zij die wilskracht vandaan heeft gehaald.

Waarom heb je jouw startup opgezet tijdens je studie?

Ik had een natuurkundig kaartspel bedacht wat ik zelf wilde hebben, en vervolgens wilde iedereen er één hebben! Er kwamen zoveel aanvragen binnen, ook van hele grote bedrijven. Op dat moment was ik met mijn scriptie bezig, misschien wel de drukste periode van de bachelor. En toch had ik er geen twijfel over: ik moest dit doorzetten.

Wat waren jouw grootste struggles?

Ik zou zeggen dat de grootste struggle de drukte is. Studeren is druk, ondernemen is druk, maar de combinatie van die twee is nog een totaal nieuwe ervaring.

 

Welke dingen verliepen juist soepel?

Zoveel! Het voornaamste is dat iedereen enthousiast is over Elementary, en dat zoveel mensen willen helpen. Sinds dag één hebben we al media-aandacht en indrukwekkende klanten geworven, eigenlijk als vanzelf. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast iedereen is!

Wat is de belangrijkste tip die jij andere studenten zou geven voor het beginnen van een startup tijdens hun studie?

Mijn grootste tip is om te mengen met andere studenten die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap. De inspiratie, steun en kansen die je uit zo’n omgeving haalt, zijn echt ongekend. Ik kan dan ook iedereen aanraden om bij PLNT langs te gaan!

Ben jij, net als Serafine, ook student en wil je graag een Community vinden met like-minded mensen? Loop dan eens langs bij PLNT Students en laat je inspireren!

Back to top