Smartnotation vernieuwt de manier waarop mensen vergaderen

6 november, 2023

Als belangrijkste Startup-hub van Leiden zit PLNT vol creativiteit, innovatie en natuurlijk een aantal van de meest veelbelovende startups en scale-ups van Nederland. Een boeiend lid van deze groep is Smartnotation.

Smartnotation is opgericht in 2017 en heeft als doel vergaderingen zo efficiënt en productief mogelijk te maken. Hoe? Wat is het? En waarom? We spraken met Ken Ramroochsingh, CEO van Smartnotation, om alles over zijn product te leren.

Wat is Smartnotation?

Smartnotation is een samenwerkingstoepassing (cloud en mobiele app) die mensen helpt om hun vergaderworkflow eenvoudiger en efficiënter te structureren.

Hiermee kunnen gebruikers vergaderingen voorbereiden en notities, acties en beslissingen verzamelen. Het beste? Het is beschikbaar op desktop- en mobiele apparaten en kan zelfs met je stem worden bediend.

Ken heeft altijd een “toetsenbordloze toekomst” voor ogen gehad en om deze spraak-naar-tekst tool werkelijkheid te laten worden, staat Smartnotation al klaar in de voorhoede van AI-tools voordat ze aan populariteit wonnen.

Het is gemakkelijk: “Terwijl je spreekt tijdens vergaderingen, zet Smartnotation je woorden om in notities,” legt Ken uit. “De kracht van Smartnotation ligt in de eenvoud. Het bevat geen functies die je niet zou gebruiken,” zegt hij.

Een andere geweldige functie van Smartnotation is dat je notities, notulen van vergaderingen en follow-up taken direct kunt delen met je team. Het heeft ook de optie om externe aanwezigen (zoals leveranciers, klanten, partners) op een beperkte, beveiligde manier uit te nodigen.

Heb je informatie nodig van die ene meeting van vijf weken terug? Geen probleem; Smartnotation laat je in een paar minuten door al je meetings zoeken.

Hoe is Smartnotation begonnen?

Smartnotation is begonnen door terug te gaan naar de basis. Veel van onze dagelijkse softwaretoepassingen zijn overweldigend en slechts een fractie van hun functies is echt nuttig voor de gemiddelde gebruiker.

Als gevolg daarvan vroeg Ken zich af: “Wat heeft een applicatie echt nodig om ons te helpen efficiënter te zijn?”

Het antwoord is even simpel als smart (letterlijk!) – want Smartnotation is gebaseerd op het SMART-principe: Eenvoud, Mindset, Actie, Recht-toe-recht-aan en Tooling. Volgens Ken zijn deze vijf aspecten nodig voor succesvolle zakelijke bijeenkomsten en follow-ups.

Toen Ken eenmaal het idee had, had hij hulp nodig bij het coderen van de applicatie. Samen met de softwareontwikkelaars van Emerald-IT uit Leiderdorp werd Smartnotation uiteindelijk werkelijkheid. “We delen het plezier, maar ook de uitdagingen,” zegt Ken.

Welke rol speelt PLNT in het Startup-verhaal van Smartnotation?

Nadat hij zijn bedrijf was begonnen op het Leiden Bio Science Park, verhuisde Ken Smartnotation uiteindelijk naar PLNT. Waarom? “Om een nieuwe uitdaging aan te gaan en nieuwe inspiratie op te doen … oh, en de huur was goedkoper,” lacht Ken.

Het gastvrije karakter van PLNT stelde niet teleur. Het samenkomen met gelijkgestemden hielp Smartnotation om gefocust te blijven op de overgang van Startup naar Scale-Up. “Het kan hier soms chaotisch zijn – maar de chaos is geweldig; de interactie met andere mensen is wat ons stimuleert,” zegt Ken.

Geïnspireerd door de dynamische menigten van PLNT blijft Smartnotation doen waar het goed in is: betere tools en technologieën ontwikkelen en de workflows van klanten over de hele wereld vereenvoudigen.

Hoe helpt Smartnotation mensen?

Op de vraag hoe Smartnotation anderen kan helpen, heeft Ken meteen een antwoord: “Door hun productiviteit te verhogen, honderd procent!”

Door taken zoals het delen van notities en notulen van vergaderingen te vereenvoudigen, elimineert Smartnotation onnodige overhead. Hierdoor kunnen bedrijven zich richten op wat echt belangrijk is: hun bedrijf.

“Met Smartnotation kunnen mensen deze routinevergaderingen efficiënt uitvoeren”, legt Ken uit. Het resultaat? “Je kunt minstens 30% van je tijd besparen – gewoon door Smartnotation te gebruiken. Dat is wat onze klanten ons vertellen!”

Wat staat de toekomst van Smartnotation te wachten?

We overdrijven niet als we zeggen dat Smartnotation al groot succes heeft geboekt – en hun billboards op Times Square in New York en in Silicon Valley bewijzen dat!

Maar, gevoed door ambitie, vertelt Ken ons dat het uiteindelijke doel van Smartnotation is om uit te groeien tot het punt waarop het de Nederlandse marktleider in softwareoplossingen voor vergaderorganisatie zou kunnen worden.

Om dat te bereiken is Smartnotation van plan om zijn product te blijven verbeteren door te luisteren naar de feedback van zijn klanten – grote bedrijven, kleine bedrijven en alles daar tussenin.

Wil je ook verder bouwen aan je startup of scale-up?

Back to top