PLNT & De Makerscentrale vieren vrouwen op International Women’s Day 

19 februari 2024

Vrijdag 8 maart is Internationale Vrouwendag. Een dag waarop de wereld vrouwen in het zonnetje zet. Kennisstad Leiden is daar geen uitzondering in. Daar zetten PLNT en De Makerscentrale vrouwen voorop door vrouwelijke kracht samen te brengen.

Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in de startupwereld. Recent gepubliceerd onderzoek van Techleap bevestigt wat we eigenlijk allang weten: er zijn heel weinig vrouwelijke founders of co-founders. Slechts 10 procent van alle start-ups zijn opgezet door vrouwen. Dat ze ook nog eens heel weinig venture capital ontvangen, is helaas ook geen nieuws: een schamele 0,7 procent in 2022. 

Dr. Jean Grow van de Marquette University onderzocht de generdiversiteit in de creatieve sector. Hieruit blijkt dat in Nederland nog geen 13% van de werknemers in de creatieve sector vrouw is. En daarvan heeft slechts 4,9% van de vrouwen de fucntie ‘Creatief Directeur’ op haar kaartje staan. We lopen ver achter op de rest van de wereld, waar 23,5% van alle medewerkers in de sector vrouw is, met 16,1% vrouwelijke creatief directeuren.

De kloof dichten

Hoog tijd om die kloof te dichten, vinden PLNT & De Makerscentrale. Op Internationale Vrouwendag zien zij dan ook de perfecte gelegenheid om vrouwelijke ondernemers een podium te bieden. De dag begint met een panelsessie bij PLNT, waar vrouwelijke professionals de verbinding aan kunnen gaan door een gefaciliteerde open dialoog. Creatieve makers en (aspirant-)ondernemers die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de uitdagingen, triomfen en unieke perspectieven van vrouwen in het ondernemerschap, zijn dan ook welkom. Na de open dialoog is er een inspirerende post-panel middag bij De Makerscentrale, waarin het werk van vrouwelijke kunstenaars van ROEM bewonderd kan worden en een vrouwelijke DJ de middag afsluit. 

Het evenement vindt plaats op 8 maart bij PLNT en De Makerscentrale van 13:45 tot 17:00. Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande knop. Het gehele programma zal Engelstalig zijn.

Back to top