dHealthIQ rondt investeringsronde af om AI-platform voor ouderenzorg en revalidatie te valideren

7 december 2022

LEH (Libertatis Ergo Holding) en Interhealth Holding B.V. investeren in totaal € 500.000 in de Leidse startup dHealthIQ B.V. dHealthIQ levert analytische software aan instellingen voor ouderenzorg (VVT).

dHealthIQ heeft een missie om de zorg en revalidatie voor ouderen te verbeteren door verpleegkundigen, zorgprofessionals en familieleden te verbinden met het state-of-the-art Artificial Intelligence-platform.

De software van dHealthIQ maakt gebruik van data van verschillende wearables, medische apparaten en sensoren die ouderen helpen veiliger en langer thuis te wonen. De op AI gebaseerde analyse omvat kwetsbaarheidsdetectie en automatische herkenning van welzijn en gedrag. Deze inzichten helpen zorgprofessionals bij het opstellen van een persoonlijk zorgplan voor patiënten, verbeteren de efficiëntie en houden familieleden verbonden en op de hoogte.

De investering wordt gebruikt voor het doorontwikkelen van het kwetsbaarheid (“Frailty”) algoritme, het uitvoeren van pilots bij verschillende ouderenzorginstellingen en het uitbreiden van het team.

Mindaugas Leonavicius, dHealthIQ: “We hebben al een zeer sterke academische basis dankzij onze nauwe relatie met de Universiteit Leiden, Kaunas Technology University, de Litouwse Life Sciences Universiteit (“LSMU”). Deze investering is echter essentieel voor de commercialisering van onze technologie.”

Maarten Zwitserloot, dHealthIQ: “De ouderenzorg staat voor een grote uitdaging, maar gelukkig werkt onze overheid hard aan structurele oplossingen. Dankzij deze investering kunnen ook wij ouderen ondersteunen om langer thuis te blijven wonen.”

Rob Mayfield (LEH): “We zijn verheugd om dHealthIQ te ondersteunen en hun ambities om de ouderenzorg en revalidatie in Nederland te verbeteren”

Stéfan Ellenbroek (unlock_): “Ik ben altijd erg trots als een van de unlock_flock erin slaagt investeringen aan te trekken. Voor dHealthIQ is het opnieuw een speciaal geval, want in zijn specifieke merk van e-health zou deze investering hen een heel eind moeten helpen om zichzelf te integreren in de gezondheidszorg en de impact die ze zoeken. Dus Go Mindaugas en team en maak ons nog trotser!”

 

 

Over LEH

Libertatis Ergo Holding (LEH) investeert in op wetenschap gebaseerde startende bedrijven die betrokken zijn bij de activiteiten van de Universiteit Leiden en ondersteunt ondernemers die hoogwaardige technologie ontwikkelen. 

Over unlock_

unlock_, de Life Science Incubator in Leiden, omvat alle fasen van het starten van een bedrijf. unlock_ biedt op maat gemaakte ondernemerschapsprogramma’s voor start-ups en scale-ups in Life Science en Health. Gevestigd op het Leiden Bio Science Park biedt unlock_ de structuur, het programma, het netwerk en de instrumenten die nodig zijn om een ​​idee om te zetten in een oplossing. 

Back to top