Leiden centre for
innovation and
entrepreneurship

Tiny Office Challenge en een circulair paviljoen op ‘The Field’

6 mei 2019

Leiden, 6 mei 2019 | De voormalige kweektuin van het Singelpark naast Leiden Centraal maakt plaats voor een nieuw tijdelijk initiatief: The Field. Zes tiny offices en een circulair paviljoen zullen te midden van dit groen de komende 1,5 jaar dienst doen als werk- en ontmoetingsplek, met aandacht voor de thema’s circulariteit, duurzaamheid en klimaatadaptatie.

Vanaf begin mei 2019 kunnen ondernemers zich inschrijven met een ontwerp voor een eigen tiny office. Uit alle inzendingen worden op 21 juni de 3 beste ideeën bekend gemaakt. Deze initiatieven ontvangen een startbedrag van €2500,- om hun tiny office te helpen realiseren. Tot eind december 2020 kunnen de winnaars kantoor houden midden in deze groene oase en dragen zij bij aan het initiatief de Duurzaamste Kilometer van Nederland te ontwikkelen.

Tiny office
De ingezonden ontwerpen moeten voldoen aan een aantal kaders. ‘Zo vragen we bijvoorbeeld om een materialenpaspoort, want het is de bedoeling dat alles circulair en duurzaam gebouwd wordt. Na 1,5 jaar moeten de tijdelijke werkplekken verplaatst kunnen worden zodat zij elders weer een tweede leven kunnen krijgen’ aldus Bastiaan de Roo, directeur van PLNT. Het project is onderdeel van de Duurzaamste Kilometer en wordt getrokken vanuit PLNT Leiden waardoor er direct een kruisbestuiving ontstaat tussen de innovatieve (student) startups, de innovatieve daktuin op het dak van PLNT en andere initiatieven die plaatsvinden op het gebied van ondernemerschap, circulariteit en duurzaamheid.

Circulair paviljoen
Naast de tiny offices zal er ook een tijdelijk circulair paviljoen worden gerealiseerd waarin bijeenkomsten, vergaderingen en workshops kunnen worden gehouden binnen deze thema’s. De circulaire materialen van dit paviljoen worden onder andere gehaald uit de sloop van het Gorlaeus gebouw van Universiteit Leiden. Projectleider Steven Menijn van Universiteit Leiden “De bruikbare materialen krijgen met dit initiatief een nieuwe bestemming een dragen bij aan de bredere circulaire visie van Universiteit Leiden om beter om te gaan met grondstoffen en bouwmaterialen.”

Meer informatie over de tiny office challenge is te vinden in de brochure op de website van PLNT www.plnt.nl/program/plnt-tiny-office-challenge. Voor meer informatie over de Duurzaamste Kilometer van Nederland ga naar http://duurzaamstekilometer.nl.

Supported by