BOOST

Hoe maak je van jouw idee een GOED idee? Leer het tijdens BOOST!

Let's meet

Heb je vragen over BOOST?

Wat maakt een goed idee? En hoe meet je dat eigenlijk? Dat leer je door mee te doen aan het programma BOOST. Het programma helpt je om te begrijpen hoe je jouw idee kunt uitbouwen, evalueren en pitchen. Een inspirerend workshop programma van 3 sessies waarin je leert werken met Design Thinking tools om de best mogelijke versie van een oplossing te vinden en hoe je die kunt pitchen!

Klinkt goed, toch? Doe mee en meld je voor één van de drie rondes aan!

Wat leer je bij BOOST?

Het gaat er tijdens BOOST om dat je je bewust wordt van hoe en waarom je waarde wilt toevoegen aan wie. Als je eenmaal begrijpt hoe je deze 3 elementen moet uitleggen, wordt het voor jou in de toekomst veel makkelijker om ideeën te creëren en te presenteren die meer impact hebben. En dus kunnen worden gedefinieerd als een ‘goed’ idee!

BOOST bestaat uit 3 sessies, met een afsluitende borrel waar je gaat pitchen voor de PLNT Community. Elke sessie duurt ongeveer 2 uur en wordt op PLNT gegeven. 

Een voorwaarde om mee te doen aan BOOST is wel dat je daadwerkelijk een tof idee hebt. 

De sessies:

Sessie 1. Probleem in kaart brengen

Leer in het hoofd te duiken van je potentiële klant en ontdek hoe je hem kunt helpen en te bewijzen dat jouw idee hem beter maakt en zijn probleem oplost.

Sessie 2. Oplossing creëren

Leer hoe je waarde creëert voor de klant door kleine experimenten te ontwerpen en te valideren wat je hen gaat aanbieden.

Sessie 3. Pitch training

Leer hoe je een basis pitch geeft en hoe je jezelf op een professionele manier presenteert.

Waar & wanneer

Het programma BOOST duurt 4 weken. Alle workshops geven we bij PLNT Leiden.

We stellen daarnaast voor om elke week 3-6 uur te besteden aan leren, in contact komen met mensen en het opbouwen van je idee. Het resultaat hangt samen met de tijd die je eraan besteedt.

 

Wintereditie (NL)
 • 29 februari, 15:00  – 17:00
 • 3 maart, 15:00 – 17:00
 • 28 maart, 15:00 – 17:00
 • 11 april, 17:00 (slotevent)
Voorjaarseditie (EN)
 • 23 mei, 15:00  – 17:00
 • 6 juni, 15:00 – 17:00
 • 20 juni, 15:00 – 17:00
 • 2 juli, 17:00 (slotevent)
Najaarseditie (NL)
 • 24 oktober, 15:00  – 17:00
 • 7 november, 15:00 – 17:00
 • 21 november, 15:00 – 17:00
 • 5 of 6 december (slotevent)

FAQ

Bekijk de meest gestelde vragen. 

Nope, onze partners betalen voor jouw deelname. Dit komt neer op ongeveer €800,- per persoon. Check daarom dus goed of je er op alle datums bij kunt zijn.

Je idee hoeft nog niet in kannen en kruiken te staan. Het is belangrijk dat je een idee hebt dat je graag wilt uitwerken, maar je hoeft nog geen contact te hebben met mogelijke klanten om te kijken of zij jouw idee zien zitten.

Naast de tijd van de sessies en je coachgesprekken, adviseren we je 3-6 uur aan je idee te werken.

Ja, het is verplicht om aan alle sessies deel te nemen.

Nee, alle sessies zijn fysiek. Wij zijn van mening dat fysieke bijeenkomsten je deelname ten goede komt. Zo kun je meer groeien en beter connecten met de andere deelnemers/PLNT-community.

Ja, dat kan zeker! Je kunt van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 werken in de Sandbox. De koffie en thee is er gratis, er zijn flexplekken, je kunt brainstormen met andere deelnemers van programma’s en het is dé basisplaats van PLNT Students.

Back to top