Leiden centre for
innovation and
entrepreneurship

SDG Challenges

Wat zijn de SDG Challenges? 

Met de SDG Challenges kun je 24 uur lang leren over ondernemerschap aan de hand van verschillende uitdagingen van Leiden en omstreken. Multidisciplinaire teams werken samen om zo een innovatieve oplossing te bedenken. Sta jij na 24 uur met de winnende oplossing op het podium?

Voorbeeld casus

Juridisch

Bouw een chatbot voor juridische vraagstukken

Onderwijs

Maak de Universiteit klaar voor de toekomst

Ruimtevaart

Gebruik Copernicus data voor jouw startup idee

Voor wie zijn de SDG Challenges?

De SDG Challenges zijn voor iedereen met interesse in innovatie en ondernemerschap. Van studenten tot docenten, onderzoekers en ambtenaren, iedereen is welkom.

Aanmelden: alleen of met een team?

Je mag je individueel aanmelden. Geen zorgen, dit betekent niet dat je in je eentje een idee moet bedenken. Tijdens de SDG Challenges worden er groepen gevormd van 3 – 5 personen.

Waarom moet ik meedoen?

Allereerst krijg je de mogelijkheid om een goed bedrijfsidee te bedenken. Dit doe je niet alleen, maar in een team van andere gezellige mensen. Daarnaast krijg je diverse workshops gegeven door consultants en experts, en coaching sessies. 

 

Wat ga ik leren?

Tijdens de PLNT sprints verbeter je jouw creativiteit en oplossend vermogen met behulp van onze experts en trainers. Je leert wat er belangrijk is bij het verder uitwerken van een innovatief idee. Bovendien krijg je begeleiding bij het geven van een ijzersterke pitch!

Wat moet ik precies doen?

Je gaat in een interdisciplinaire groep aan de slag om een innovatief idee te bedenken rondom een gegeven casus. 

Wat zijn de kosten?

Deelname aan de SDG Challenges is gratis! 

 

 

Wil jij een goed, innovatief idee bedenken? Samen werken met andere leuke mensen? En ben je benieuwd of jouw idee wel een startup zou kunnen worden? Dan zijn de SDG Challenges voor jou!

Laat hiernaast je email adres achter om op de hoogte te blijven.

Blijf op de hoogte

* indicates required

Supported by