Leiden centre for
innovation and
entrepreneurship

PLNT opent circulaire daktuin ‘The Roof’

5 april 2019

PLNT opent circulaire daktuin ‘The Roof’ 

LEIDEN – PLNT, Leiden Centrum voor Innovatie & Ondernemerschap heeft op 4 april haar circulaire en innovatieve daktuin geopend aan de Langegracht 70. Met deze groene testlocatie breidt PLNT haar faciliteiten voor studenten, start-ups, onderzoekers en bedrijven verder uit. Slimme innovaties, die bijdragen aan een modern stedelijk leven, kunnen vanaf nu midden in de stad getest, onderzocht en getoond worden.

Het centrum is, sinds 2,5 half jaar, een broedplaats waar ideeën, ondernemersvaardigheden en vindingen gedeeld worden tussen studenten, docenten, startups, ondernemers en instellingen.
The Roof wordt gerealiseerd door een breed netwerk van gebruikers en partners uit de stad en regio. De duurzame showcase en testomgeving biedt ruimte aan initiatieven op onder andere het gebied van groene daken, zon- en windenergie, sensortechnologie en voedselproductie.

Feestelijke opening

Het dak is op 4 april officieel geopend door Bastiaan de Roo, directeur van PLNT, Wethouder Martine Leewis (wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte), Dirk Roosendaal – Roosendaal Landscaping en directeur van de Rabobank Leiden- Katwijk, Erik Versnel. Tijdens de opening konden de bezoekers verschillende activiteiten volgen, waaronder een rondleiding door het pand, Roof Talks over de bouw en techniek van de daktuin en een poging om te ontsnappen uit de escaperoom Code Blauw.

Faciliteiten

De nieuwe plek, in het hart van het Singelpark, biedt ruimte voor experimenten, workshops en brainstormsessies. Hiermee wordt de samenwerking tussen partners met verschillende (duurzame) disciplines bevorderd die weer leidt tot nieuwe samenwerkingen en innovaties. Ook is er al een educatieve escaperoom te vinden op het dak, welke is gerealiseerd in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Rijnland.  

    

Supported by