NIEUWS ENTREPRENEUR NIEUWS
PLNT
22-12-2022

VERKENNING INVESTERINGSFONDS VOOR MEDTECH STARTUPS IN LEIDSE REGIO VAN START

Centrum voor Innovatie & Ondernemerschap PLNT Leiden, Leiden BioScience Park, het LEH en de Life Science incubator unlock_ verkennen of er behoefte is aan een incubatieprogramma voor medtech startups in de Leidse regio. Hiervoor hebben zij met accelerator imec.start.nl een intentieverklaring getekend.


De komende maanden doen de partijen onderzoek naar de haalbaarheid van een incubatie/acceleratieprogramma voor startups op het gebied van medtech, medical devices en e-health. Tegelijkertijd wordt ook bekeken op welke manier het istart.nl Seed Fund kan investeren in de Leidse startups.  


Programma en fonds bereiden startups voor op verdere groei en investeringen

De incubators van kennisinstellingen leveren jaarlijks honderden nieuwe startups op, die van grote waarde en impact zijn op onze economie en samenleving. Een deel van deze startups overleeft het echter niet, ondanks een veelbelovende opstartfase. Zij hebben moeite om investeringen op te halen in de vroege fase waarin de technologische vinding zich bevindt. De Leidse partijen hopen dat door deze (internationale) samenwerking met imec.istart deze startups geholpen kunnen worden om door deze beginfase heen te komen en verder te groeien. 

Strategische samenwerking

PLNT, Stichting Leiden Bio Science Park, het LEH en unlock_ zoeken de strategische samenwerking op met imec en imec.istart. Laatstgenoemde Belgische Research & Development hub bestaat al meer dan 35 jaar en is wereldwijd bekend om innovaties op het vlak van nano- en digitale technologie. Eerder dit jaar heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met Radboud Universiteit, Radboud UMC en University of Twente voor imec.start: een nieuw acceleratieprogramma waarin tech startups pre-seed funding en coaching kunnen krijgen. De komende maanden werken de Leidse partijen samen met imec de plannen verder uit om in de loop van 2023 te starten. 

Meer informatie: 

OVER PLNT

Bij PLNT ontwikkelen we het innovatief en ondernemend potentieel van de Leidse regio.

Ontdek PLNT Meer nieuws