NIEUWS ALGEMEEN NIEUWS
PLNT
04-11-2022

STUDENTEN MBORIJNLAND ONTWIKKELEN VIRTUAL REALITY LESMATERIAAL

De eerstejaars van de opleiding Software Development in Leiden gaan vanaf maandag 7 november aan de slag als Virtual Reality ontwikkelaars. 

De VR-projectweek is een initiatief van docent Linde Verbaas en wordt georganiseerd in samenwerking met het VR Learning Lab in Leiden. Maar liefst 139 studenten werken in groepen samen om in twee dagen een werkend prototype te maken van een educatieve VR-applicatie. 

Docenten van verschillende mboRijnland-opleidingen treden op als opdrachtgevers. Zo worden de studenten onder andere uitgedaagd om een VR-training te ontwerpen waarin de speler leert accuraat te reageren op de lichaamstaal van een klant.

Donderdag 10 november tussen 13:00 en 17:00 (pauze tussen 14:45 en 15:15) worden de prototypes gepresenteerd in PLNT, het centrum voor innoveren en ondernemen in Leiden. Kom vooral langs om een rondje te lopen over de demomarkt én om kennis te maken met de software-ontwikkelaars van morgen.

Virtual Reality is een techniek waarmee de gebruiker zich in een virtuele omgeving waant. Door een VR-bril op te zetten kun je een situatie ervaren die in het echt bijvoorbeeld moeilijk of duur te simuleren is. Met Virtual Reality kan een gebruiker veilig en gecontroleerd oefenen met nieuwe situaties.

OVER PLNT

Bij PLNT ontwikkelen we het innovatief en ondernemend potentieel van de Leidse regio.

Ontdek PLNT Meer nieuws