NIEUWS STUDENT NIEUWS
PLNT
12-03-2021

STAGE LOPEN éN ONDERNEMEN: HOE DOE JE DAT?

Hoi, ik ben Jordi Prast! Je kent me wellicht al van mijn schitterende videodebuut van Startup Play, waarin ik vertel over mijn eigen startup Online Wardrobe. Wat je waarschijnlijk nog niet weet, is dat ik ook stage heb gelopen bij PLNT. Vandaag is mijn laatste stagedag: een geschikt moment om terug te blikken op mijn half jaar als  event- en communicatie stagiair.

Zo is het allemaal begonnen

Ik ben dus Jordi, 21 jaar oud, ik heb twee luipaardgekko’s en ik ben derdejaars communicatiestudent aan Hogeschool Leiden. Door de minor Startup Ville maakte ik kennis met ondernemen en ontmoette ik Sander. Dankzij hem doe ik mee aan ondernemerschap programma Startup Play én ben ik als zijn rechterhand aan de slag gegaan bij PLNT. Om de stage beter aan te laten sluiten bij mijn opleiding, werd ook Merel mijn stagebegeleider. Haar ondersteunde ik in alle marketing- en communicatiewerkzaamheden, zoals social media- en website beheer. Zo werd het een gecombineerde stage tussen evenementenorganisatie en marketing-communicatie. 

Corona gooide hier gelukkig geen roet in het eten: omdat ik in Leiden woon en dus niet met het OV hoef, mocht ik gewoon op kantoor werken. Met een mondkapje op en op anderhalve meter afstand van elkaar was dat best te doen. Dit was even wennen, maar ik ben blij dat het op deze manier kon en ik niet vanuit huis hoefde te werken. 

Vanaf dag één voelde ik me thuis bij PLNT: het team behandelde mij als een collega. Ik werd meteen bij projecten betrokken en ik kreeg mijn eigen verantwoordelijkheden. Zo kon ik alles wat ik tijdens mijn studie geleerd heb, toepassen in de praktijk. Natuurlijk heb ik ook nieuwe dingen geleerd, maar wat nog veel leuker was, is dat ik mocht doen waar ik goed in ben. Social media content maken is leuk, maar dat zie ik mijzelf niet voor altijd doen. Ik ben meer een prater: lekker met mensen babbelen en verhalen en ervaringen uitwisselen. 

 

Stage lopen en ondernemen

In December werden de nieuwe maatregelen afgekondigd en gingen we in een tweede lockdown. Hierdoor ontstond de eerste uitdaging: evenementen en programma’s online organiseren in plaats van fysiek. Samen met Sander ging ik op zoek naar een goed digitaal alternatief, zodat de kwaliteit hetzelfde bleef. Sander en de rest van het programmateam hebben deze digitale switch snel gemaakt en ik vond het super leuk om hier aan mee te werken. Nu weet ik welke websites je gebruikt voor een online event (Slack, Wonder.me, Miro.com om maar wat te noemen) en hoe je een livestream opzet. Online en hybride bijeenkomsten schud ik nu zo uit mijn mouw! 

Persoonlijk is mijn grootste uitdaging om zo efficiënt mogelijk tijd en energie te verdelen: ik heb mijn studie, stage, sporten, Online Wardrobe en ohja, ook nog een sociaal leven. Er is veel te doen en, eerlijk is eerlijk, niet alles is even leuk. Door goed te plannen en te weten waar ik energie van krijg, lukt het om alles in balans te houden. Bij PLNT realiseerde ik me waar ik gemotiveerd van word: ondernemen! Hier krijg ik nieuwe energie van, die ik ook weer kan gebruiken om de minder leuke klussen voor elkaar te krijgen. Daarom werk ik in mijn vrije tijd met liefde aan Online Wardrobe. Dit voelt niet als een verplichting, maar juist als iets doen wat ik leuk vind.

Jordi als gastheer bij de eerste aflevering van de PLNT Podcast, met gastsprekers Coen, Tim en Dennis

Tijdens mijn stage heb ik verschillende leuke opdrachten gedaan, maar de leukste was die ik zelf heb bedacht. Weet je nog dat ik vertelde over mijn praattalent? Dit heb ik gebruikt om een eigen podcast over ondernemen te maken! Bij PLNT lopen studenten, startende en meer ervaren ondernemers rond: de ideale plek om interessante gasten te vinden. De eerste aflevering van de PLNT Podcast staat dan ook in het teken van de combinatie van studie en ondernemerschap. Hiervoor nodigde ik Coen Zuidgeest van YourBuild, Tim van Setten van der Meer van StudieStap en Dennis de Beeld van ImmunoWars uit. Alle vier zijn we studentondernemers. Samen gingen we drie kwartier lang met elkaar in gesprek. We spraken over het combineren van ondernemen en studeren, onze eigen ervaringen en natuurlijk over tips voor beginnende ondernemers. Met deze podcast wil ik studenten een duidelijk beeld geven van het leven als een studentondernemer en ze inspireren om zelf ook te ondernemen!

 

Ik wil graag het hele PLNT Team bedanken voor de afgelopen zes maanden: voor het warme welkom, het delen van alle kennis en ervaringen, het bieden van kansen en uiteraard voor de gezelligheid!

Pssst, wil jij nog meer tips over ondernemen als student? Luister dan naar de eerste aflevering van onze PLNT Podcast!

 

OVER PLNT

Bij PLNT ontwikkelen we het innovatief en ondernemend potentieel van de Leidse regio.

Ontdek PLNT Meer nieuws