Leiden Angel Club wil de slagingskans van jonge, Leidse ondernemers vergroten

23 augustus 2023

Ondanks haar status als toonaangevende kennisstad, ontbreekt het in Leiden aan durfkapitaal voor beginnende ondernemers om deze kennis in actie te brengen. Daar gaan de initiatiefnemers van PLNT, het Leidse centrum voor innovatie en ondernemerschap, verandering in brengen. Door een netwerk op te zetten voor angel-investeerders – de Leiden Angel Club – hopen zij de financierings- en groeimogelijkheden voor lokale, innovatieve startups te vergroten. PLNT wordt hierbij geholpen door ervaren investeerder Bernd Mintjes, eerder te zien bij het tv-programma ‘Dragons Den’. De lancering is op 28 september.

Wat is een angel-netwerk?

Angel-netwerken zoals Leiden Angel Club ondersteunen angel-investeerders; mensen die eigen vermogen investeren in jonge bedrijven, of dat willen leren. Dit doet een angel-netwerk door evenementen te organiseren waarbij veelbelovende startups worden gepresenteerd aan haar leden. Ook is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met mede-angels en je netwerk uit te breiden.

Maar het gaat vooral om geld verdienen, toch? 

“Natuurlijk willen angel-investeerders rendement behalen,” stelt mede-initiatiefnemer Charlie Wulff, “maar het gaat hen ook om het delen van kennis en netwerk. Veel angel-investeerders zijn oud-ondernemers die het gewoon ontzettend leuk vinden om de volgende generatie jonge ondernemers te helpen. Vandaar de benaming ‘business angel’. Voor veel startups zijn zij letterlijk reddende engelen. Angels verhogen de slagingskans van hun startups aanzienlijk. Daarom vinden wij het zo belangrijk dat er een angel-netwerk komt in Leiden.”

Kom naar de kick-off

Zonder investeerders geen investeringen. Daarom zoekt de Leiden Angel Club haar eerste leden. Word je enthousiast van dit artikel en wil je meer weten? Of ben je al jaren angel-investeerder en zoek je gelijkgestemden? Kom dan 28 september vanaf 15:00 op PLNT Leiden luisteren naar de presentatie van ervaren angel Bernd Mintjes. Vanzelfsprekend gevolgd door een borrel. 

Back to top