NIEUWS STARTUP
PLNT
19-01-2022

IPD HAALT FINANCIERING VAN € 1,5 MILJOEN BINNEN

Implant Preservation Devices (IPD) is gespecialiseerd in de behandeling van orthopedische implantaat infecties. In 2021 haalden ze €1,5 miljoen aan financiering op die bijdraagt aan de ontwikkeling van het prototype voor een klinische proef die dit jaar start. 

IPD, opgericht in december 2020 door NLC- The European Healthtech Venture Builder en het Leids Universitair Medisch Centrum, is één van de PLNT Community startups. IPD ontwikkelt een medisch apparaat dat contactloze inductieverwarming technologie gebruikt om infecties te behandelen. Deze ontstaan bijvoorbeeld na een heup- of knie vervangende operatie. Het implantaat wordt verwarmd terwijl het in de patiënt zit. Op deze manier elimineer je bacteriën op het implantaat. Dit is goed nieuws, want een orthopedische implantaat infectie is een verwoestende en levensbedreigende complicatie, met meer dan 100.000 patiënten wereldwijd. 

Laboratoriumstudies laten een significant positief effect zien, met behulp van contactloze inductietechnologie, op de  behandeling van deze infecties. Met een zeer ervaren team naast innovators, Professor dr. R.  Nelissen en dr. B. Pijls, streeft IPD naar een multicenter onderzoek in 2023 en marktintroductie eind  2024. De financieringsronde voor 2023 start in kwartaal 2 van 2022.

Lees meer over IPD en hun innovatieve techniek op hun website!

OVER PLNT

Bij PLNT ontwikkelen we het innovatief en ondernemend potentieel van de Leidse regio.

Ontdek PLNT Meer nieuws