Een startup tijdens je studie: zo doet Jeroen dat!

12 september 2023

Het lijkt misschien een gek idee om een startup te beginnen terwijl je nog volop aan het studeren bent, maar voor een aantal ambitieuze studenten is dit de start van een nieuw avontuur. Een voorbeeld van zo’n ondernemende student? Jeroen van Gessel. Hij startte in zijn tweede jaar Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden zijn startup BlockBook: een online platform waar studenten veilig en voor een goede prijs hun tweedehands digitale studieboeken (ver)kopen. 

Startup Blockbook

Jeroen hield zich bezig met NFT: het verhandelen van online kunst. Hij leerde via cursussen uiteindelijk de software taal en wilde die techniek bij andere dingen toepassen. Hij wilde met NFT een probleem oplossen, in plaats van kunst verhandelen. En die oplossing? Die vond hij toen hij zijn eigen studieboeken ging verkopen en er achter kwam dat een groot deel van de winst naar de website ging waarop hij ze verkocht. Hij besloot dat dit anders moest en startte Blockbook. Hoe het werkt: studenten (ver)kopen op het platform hun boeken via de blockchaintechnologie. Je koopt een digitaal studieboek en hebt hier via een sleutel toegang toe. Hierdoor staat het e-book op een veilige plek en is de verkoop eenvoudig via iDeal. 

“Maak genoeg tijd voor het ondernemen, ga ervoor en maak het een prioriteit. Accepteer dat je nog niet genoeg weet om alle obstakels te overwinnen, maar blijf leren en je zult zien dat je van het ondernemen al snel meer leert, dan van de lessen op je studie.” – Jeroen van Gessel

Jouw ondernemerschap boosten

Ook een tof idee voor een startup met technologische of wetenschappelijke basis en klaar om naar de volgende fase te gaan? Kijk dan eens bij de programma’s op onze websites. Zo is er programma Startup Play, waar je jouw idee in zes Engelstalige sessies omzet in een businessplan en kunt ontdekken of ondernemerschap bij jou past. Ook is er de Venture Academy: 4 maanden lang trainingen die jouw ondernemersvaardigheden versterken door coaching voor het realiseren van je doelen. 

Jonge ondernemers

Sparren en ideeën uitwisselen met je leeftijdsgenoten is enorm waardevol. Bij PLNT Students kun je deel uitmaken van een studentenvereniging die speciaal is opgericht voor jonge ondernemers. Dat betekent niet dat je al een startup hoeft te hebben, je krijgt er ook de tools om te zien of een startup bij jou past. Er is een fysieke werkruimte, The Sandbox, waar je aan je startup kunt werken en workshops en mentorprogramma’s kunt volgen. Ook is er iedere maand een (gratis) borrel en zijn er minimaal twee netwerkevenementen per jaar! 

Back to top