Leiden centre for
innovation and
entrepreneurship

Keyn wordt Chiff en ontwikkelt nieuw product speciaal voor mkb’ers

7 juli 2020

Het voormalige Keyn, bekend als LEF winnaar 2019, gaat voortaan verder onder een nieuwe naam: Chiff! Deze naam is geïnspireerd door het Franse werkwoord ‘chiffrer’, wat versleutelen betekent. Maar niet alleen de naam is nieuw! De startup heeft een tweede Europese subsidie binnengehaald, namelijk van de NGI_TRUST. Dit is een onderdeel van NGI (Next Generation Internet) initiative, wat gesubsidieerd wordt door Horizon2020 van de Europese Unie. De subsidie van NGI_TRUST gaan ze gebruiken om hun nieuwe product, Chiff for Teams,  uit te rollen voor de zakelijke markt.

Wat is NGI_TRUST?

De NGI verstrekt deze subsidies niet zomaar: het doel dat zij nastreven is het stimuleren van een toekomstbestendig, levendig en open Internet dat de fundamentele waarden van privacy, participatie en diversiteit respecteert. NGI_TRUST focust zich binnen deze doelen op het ondersteunen van innovatieve oplossingen. Deze oplossingen moeten het vertrouwen van en de acceptatie bij gebruikers bevorderen én toekomstbestendig zijn. NGI_TRUST helpt organisaties om een goed idee op de markt te brengen, zodat het Internet gebruiks- en mensvriendelijker wordt. Chiff draagt hier aan bij door de producten die zij leveren: hiermee kunnen gebruikers veilig inloggen zonder wachtwoord. NGI_TRUST heeft in totaal drie ‘open calls’ uitgeschreven. Vorig jaar schreef Chiff (toen nog Keyn) voor de eerste call een projectplan om Keyn voor de particuliere klant in de markt te zetten. Deze hebben ze gekregen, en dit project sloten ze in februari van dit jaar af.

Chiff for Teams

De afgelopen maanden, toen de Coronamaatregelen hoogtij vierden, focuste het team van Chiff zich op een nieuw projectplan voor de derde open call. Hiervoor schreven ze een nieuw projectplan voor hun commercialisatie naar de zakelijke markt. Hierbij focussen ze zich op het midden- en kleinbedrijf. Voor de zakelijke markt hebben ze gekozen voor mkb’ers omdat daar de noodzaak het grootst is. Werknemers delen vaak dezelfde social media accounts van het bedrijf. Hierbij is het belangrijk dat iedereen op een veilige en eenvoudige manier kan inloggen zonder ook maar één van de vele wachtwoorden te hoeven onthouden. In de praktijk hangen er post-its met inloggegevens op kantoor of is er bijvoorbeeld een excellijst met alle wachtwoorden. Chiff for Teams is speciaal ontwikkeld zodat dit tot de verleden tijd behoort.  De oplossing is dichtbij: je gebruikt je telefoon om in te loggen! Hiermee kan iedereen binnen hetzelfde bedrijf veilig en eenvoudig inloggen met behulp van een smartphone. Ben je benieuwd geworden? Eigenaren Bas Doorn en Wouter Segijn geven graag een (online) demo van hun oplossing, of klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie!

Supported by