Leiden centre for
innovation and
entrepreneurship

Groeien met hacks of competitie

10 oktober 2018

Tijdens de Ondernemersdag071 in Holiday Inn kwamen zo’n 330 ondernemers uit de regio bijeen om kennis te delen, inspiratie op te doen en te netwerken. Thema van deze vierde editie was: Groei in de regio. De economie trekt weer aan. Het gaat goed met het MKB in Nederland én in de regio. Het is echter een kleine kopgroep die deze groei voor zijn rekening neemt. Zo’n 90% van de MKB-ondernemingen groeit niet of nauwelijks. Het stimuleren dat ondernemers in de regio een community vormen, kan helpen om meer ondernemers te laten groeien.  

Inspiratiesessies door en voor ondernemers
Tijdens de middag werden inspiratiessessies gehouden waar gevestigde ondernemers de deelnemers vertellen over activiteiten in de regio en relevante ontwikkelingen. Want als het gaat over groei, dan luisteren ondernemers het liefst naar elkaar. Vanuit PLNT werd de populaire sessie ‘Growth hacking 101’ gefaciliteerd. Tara Velis (PLNT) en Sylvia Lorente Van Berge Henegouwen gaven een minicursus, wat je het beste kunt beschrijven als een proces van experimenteren met het inzetten van marketingkanalen om de meest effectieve manier te vinden om je bedrijf te laten groeien. Deelnemers mochten meteen aan de slag om dit toe te passen binnen hun eigen onderneming. 

In de tweede sessie van PLNT, in samenwerking met Interpulse, werden Bas Doorn (Keyn), Niall Hodgens (Seranovo) en Robert Spies (1915Watches) geïnterviewd over hun ervaringen van deelname aan een competitie zoals LEf en Gulliver en welk effect dit op hun groei heeft gehad. 

De Ondernemersdag071 werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.
De dag is een initiatief van de regionale ondernemersverenigingen en wordt mogelijk gemaakt door Economie071 en Rabobank. 
Voor meer informatie: www.ondernemersdag071.nl

 

Supported by