Leiden centre for
innovation and
entrepreneurship

VPRO Tegenlicht Meetup Houtbouwers

PRAAT MEE OVER JE TOEKOMST > KOM NAAR DE MEET UP BIJ PLNT

Nederland staat voor een paradoxale opgave: meer bouwen en minder CO2 uitstoten. Om de woningnood in Nederland te keren zullen voor 2050 maar liefst 1 miljoen nieuwe woningen moeten worden gebouwd. Een enorme opgave! Mocht dit al lukken, dan komt bij traditionele bouw met cement en beton van die hoeveelheid nieuwe woningen 55 miljoen ton CO2 vrij. Als je al deze huizen van hout zou bouwen sla je een dubbelslag. In plaats van 55 miljoen ton uitstoten kan je dan 45 miljoen ton opslaan in het hout. Daarnaast creëert hout ook nog een veel gezonder binnenklimaat. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Staan we aan de vooravond van een revolutie in de bouw, of zijn er toch veel haken en ogen?

Op zondag 20 oktober wordt de VPRO Tegenlicht documentaire ’Houtbouwers’ uitgezonden. De documentaire onderzoekt de opkomst van hout, specifiek CLT -Cross Laminated Timber- als innovatief bouwmateriaal, en toekomstperspectieven die dit biedt voor de woningbouw van de komende decennia. 

Wil je meepraten over deze documentaire, kom dan op donderdag 24 oktober naar de VPRO Tegenlicht Meet Up Leiden in PLNT. Voor de mensen die de documentaire gemist hebben zullen we deze om 19:00 uur nogmaals geheel laten zien. Om 20:00 uur start de Meet Up.

Deelname aan de Tegenlicht Meet Up is gratis maar aanmelden is verplicht. Meld je aan via onderstaande button:

Aanmelden

Supported by