Leiden centre for
innovation and
entrepreneurship

Midzomerdag

Vrijdag 21 juni is PLNT actief tijdens de Midzomerdag! Leiden viert het 10-jarig bestaan van het Stadslab Leiden op tien plekken in het Singelpark. Wij stellen ruimten beschikbaar op twee locaties: The Roof en The Field.

The Field

Kom naar The Field (voorheen de Singelpark Kweektuin) en praat mee over hoe het Stationsgebied in 2025 de ‘Duurzaamste kilometer van Nederland’ kan zijn. Deze Midzomerdag zal ook de Dag van de Duurzaamste Kilometer zijn. Met een energieke activiteit, i.s.m. Leidse scholieren, schiet deze dag uit de startblokken. Om 15 uur ontvangen we kinderen om te praten over duurzaamheid.

Plaats: PLNT The Field, t.o. IBIS Hotel aan het Stationsplein
Tijd: 10-11 uur, kick-off met scholieren. 15-17 uur, workshop voor kinderen.
Aantal deelnemers: onbeperkt. Graag wel even aanmelden, via community@duurzaamstekilometer.nl
Organisatie: Coalitie Duurzaamste Kilometer van NL

The Roof 

Bijna 15 procent van het Leidse grondoppervlakte bestaat uit daken. De meeste blijven onbenut, terwijl ze prima te gebruiken zijn voor recreëren, groenten telen, biodiversiteit bevorderen, water opvangen/vasthouden en duurzaam energie opwekken. Daarom is het jaar 2020 in Leiden uitgeroepen tot het ‘Jaar van het Dak’. Hoe gaan we dit aanpakken? Een brainstorm op een toepasselijke plek: de daktuin van PLNT.

Plaats: PLNT, Langegracht 70
Tijd: 13.00-14.30 uur
Aantal deelnemers: max. 50. Aanmelden per mail via contact@rapleiden.nl
Organisatie: RAP (Rijnlands Architectuur Platform), PLNT

Bekijk hier het programma van de #midzomerdag071! 

 

  

Supported by