Leiden centre for
innovation and
entrepreneurship

Legal Tech Challenge

Hoe ziet de juridische dienstverlening er in de toekomst uit? Dit is het vraagstuk dat centraal staat in de Legal Tech Challenge.

Innovatie en technologische ontwikkelingen hebben in diverse sectoren veranderingen teweeg gebracht. Als we kijken naar de juridische dienstverlening is er nog veel ruimte voor vernieuwende initiatieven. We nodigen je daarom uit om mee te bouwen aan de toekomst van de juridische dienstverlening. Doe je mee?

Wat ga je doen?

Tijdens de Legal Tech Challenge bedenk jij slimme digitale oplossingen rondom het thema toegang tot recht. Doe mee en…

  • ●  Profileer jezelf bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid

  • ●  Ontwikkel je vaardigheden onder professionele begeleiding

  • ●  Innoveer de juridische wereld met jouw ideeën

  • ●  Breid je CV uit met waardevolle praktijkervaring

  • ●  Krijg de kans om een prototype te bouwen van jouw idee

Aanmelden

Wie kan meedoen?

Studeer jij aan een Nederlandse HBO- of WO-instelling? Dan kun je meedoen aan deze challenge! Ook als je geen rechten studeert ben je van harte welkom om mee te denken.

 

 

 

Wat kun je winnen?

  • ●  Schop jij het tot de finale? Dan mag je jouw idee presenteren aan de Minister voor Rechtsbescherming!

  • ●  De winnaars krijgen een plek in de Venture Academy, een Leids startup programma

  • ●  De winnaars krijgen hulp bij het bouwen van een prototype

 

 

 

 

Hieronder vind je het programma voor de Legal Tech Challenge. Alle workshops zijn online van 16:00 – 18:00 uur.

29-okt:

Kick-off, de online kick-off is de officiële start van de Legal Tech Challenge! Deze middag maak je kennis met de andere deelnemers, het vraagstuk en potentiële teamgenoten.

3-nov:

Design Thinking, tijdens de eerste workshop leer je meer over design thinking, en ga je aan de slag met het verder uitdiepen van het probleem.

12-nov:

Technologie, tijdens deze workshop leer je meer over juridische applicaties, tools, platformen of diensten. Wat kun je hiervan toepassen op jouw idee?

23-nov:

Communicatie en business, Hoe maak je meetbaar wat de kwaliteit en toegevoegde waarde is van je concept voor een rechtvaardige samenleving in het algemeen en voor de rechtzoekende in het bijzonder? Je leert het tijdens deze workshop.

17-dec:

Halve finale, hier worden de finalisten bekend gemaakt! Behoort jouw idee of team tot een van de finalisten? Dan krijg je een professionele pitch training op 7 januari.

13-jan:

Grand finale, alle finalisten presenteren hun idee aan minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming. Vervolgens wordt de winnaar bekend gemaakt!

 

De challenge wordt in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid georganiseerd door de Universiteit Leiden in samenwerking met de Hogeschool Leiden en PLNT.

Meld je hier aan en doe mee! 

Aanmelden

Supported by