Leiden centre for
innovation and
entrepreneurship

Climathon Leiden: Cities. Hacking. Solutions.

Hoe zorgen we voor een revolutie van groene daken, hoe zorgen we dat mensen vaker de fiets of trein pakken in plaats van de auto en hoe krijgen we de stad plasticvrij?
Op vrijdag 25 oktober tijdens de Climathon Leiden zullen studenten, professionals, inwoners, ondernemers  en andere geïnteresseerden bij PLNT werken aan oplossingen voor deze of andere klimaatgerelateerde uitdagingen. Diezelfde dag werken ook wereldwijd teams aan een klimaatbestendige toekomst. 

De Climathon is een hackathon waarbij mensen over de hele wereld werken aan lokale klimaatuitdagingen die ook globaal relevant zijn. Het evenement is een initiatief van Climate-KIC, de Europese klimaat community die probeert ondernemingen, overheden, onderwijs en wetenschap te verbinden en samen te laten werken aan een klimaatbestendige toekomst.

Winnende oplossingen
Deelnemers zullen in teams werken aan een oplossing voor één van de uitdagingen en zij worden hierbij gecoacht. Aan het einde van de dag worden de oplossingen gepitcht voor een jury. Per uitdaging kiest de jury één winnaar. De winnaars krijgen na de Climathon de kans om samen met professionals de oplossing verder uit te werken.

Uitdagingen
1. De gebouwde omgeving op een duurzame manier creëren
2. Duurzame stedelijke groene oase
3. Winstgevende gedecentraliseerde energieproductie
4. Duurzaamheid in huishoudens met een lager inkomen

Deelnemen? 
Iedereen kan deelnemen aan de Climathon. Aangezien het een internationaal evenement is zal de voertaal Engels zijn. Wil je deelnemen? Meld je aan voor de Climathon Leiden via onderstaande button! 

Aanmelden

Locatie: PLNT, Langegracht 70, 2312NV, Leiden
Datum: 25 oktober 2019, van 09.oo uur tot 21.00 uur 

Supported by