Leiden centre for
innovation and
entrepreneurship

3DSessies: Innoveren, van Dromen naar Durven naar Doen!

Innoveren doe je niet alleen!

Als je verantwoordelijk bent voor innovatie binnen je organisatie kan je elke week volplannen met bezoeken aan masterclasses, hackathons, bootcamps, seminars en congressen vol sprekers en best practices rondom innovatie. Maar het gebeurt niet zelden dat je vol inspiratie en energie huiswaarts keert, om er de volgende dag achter te komen dat het activeren van de daadwerkelijke innovatie geen sinecure is. Het is tijd voor een pragmatische aanpak!

Dromen, Durven en Doen

Stop met praten en start met doen, geen woorden maar daden, niet kletsen maar poetsen… Stuk voor stuk ware uitspraken, maar zet ze maar eens om naar het hier en nu! De 3DSessies zijn ervoor om ambities en ideeën om te zetten naar acties en uitvoering, want… innoveren doe je niet alleen!

Dromen: elke sessie deelt een deelnemer zijn of haar dromen met de aanwezigen. Waar liggen je ambities voor jezelf en/of je organisatie? Waar liggen de kansen en waar zie jij de mogelijkheden om deze te pakken? Wat heb je nodig om succes te bereiken… en hoe zouden de aanwezigen je kunnen helpen?

Durven: We pakken je ambitie op als een uitdaging. We gaan met z’n allen aan de slag om je droom concreter te maken door de ‘wisdom of the crowd’ in te zetten. We gaan in gesprek en gebruiken de aanwezige ervaring en netwerk om de eerste stappen te definiëren waarmee jij je droom kan realiseren.

Doen: En dan wordt het spannend….hoe ga je verder? Hoe voorkom je dat het slechts bij een dagdroom blijft? We gebruiken het laatste deel van de sessie om concrete afspraken te maken en banden te smeden die ook na de sessie blijven bestaan.

Programma

KWF, PLNT Leiden en Quint trappen deze eerste 3Dsessie af met het delen van hun droom. Een droom over innoveren door het organiseren van eco-systemen, waar alles begint met een duurzaam businessmodel, gebaseerd op co-creatie, voorbij de traditionele grenzen. Daarna gaan we de uitdaging aan om de droom om te zetten naar non-fictie door met elkaar op zoek te gaan naar bruikbare oplossingen, acties en het leggen van verbindingen. We helpen elkaar uit de droom, maar naar de werkelijkheid! Als afsluiter kunnen deelnemers (optioneel) een escape room spelen, waarbij de menselijke interactie en beter leren samenwerken voorop staat.

Info

Datum:   08-10-2018 (08:30 – 13:00)

Locatie:  Quint Experience Center (Paphos) Gedempt Hamerkanaal 31, 1021 KL, Amsterdam

Prijs:       Gratis

Aanmelden & info >

Aankomende events

woensdag 01 januari (11:00) - zondag 20 december (16:00)
Escaperoom – Code Blauw
donderdag 29 oktober (14:00) - woensdag 13 januari (00:00)
Legal Tech Challenge
donderdag 29 oktober (16:00 - 16:45)
Future of space and sustainability

Bekijk onze agenda >

 

Supported by