Marktkansen in biowetenschappen identificeren en evalueren

6 juni 2024 om 15.30 – 17.00

Doe mee aan een 1,5 uur durende workshop waar je leert hoe je marktkansen kunt identificeren en evalueren aan de hand van presentaties door experts en praktische activiteiten. We bespreken hoe je een marktanalyse moet aanpakken en je zult praktische vaardigheden en een praktijkgericht plan hebben.

Wat je gaat leren:

Inleiding tot marktanalyse (20 min)

Verschillende modellen en tools voor marktanalyse met een gerichte introductie over hoe je marktkansen kunt herkennen en beoordelen. Leer marktsegmentatie en concurrentieanalyse te begrijpen om de basis te leggen voor een dieper onderzoek in de volgende activiteiten.

Wat je gaat doen:

Oefening marktsegmentatie (40 min)

Stroop je mouwen op en doe een praktische oefening waarbij je beschikbare gegevens gebruikt om een markt te segmenteren. Identificeer de belangrijkste demografische gegevens van klanten, begrijp hun behoeften en bepaal de marktvoorkeuren. Deze activiteit zal je helpen om te leren hoe je een markt kunt segmenteren en je bedrijfsstrategieën effectief kunt afstemmen. 

Concrete opbrengst? Doe ervaring op uit de eerste hand en een persoonlijke methodologie om markten te segmenteren op basis van beschikbare gegevens.

Target Market Persona Development (20 minuten)

Bouw voort op de inzichten uit de eerste activiteit door gedetailleerde persona’s te creëren voor elk geïdentificeerd marktsegment. Deelnemers definiëren de kenmerken, gedragingen en motivaties van typische klanten in elk segment, wat helpt om marketing- en verkoopstrategieën te verfijnen.

Concrete opbrengst? Leer gerichte klantpersona’s te ontwikkelen die een gepersonaliseerde en effectieve marketingaanpak mogelijk maken.

Wie moet er komen?

Deze workshop is ideaal voor startende ondernemers, business development managers en marketingmanagers om hun vaardigheden op het gebied van marktanalyse te verbeteren. Of je nu je volgende stap aan het plannen bent, een nieuwe markt wilt betreden of gewoon je concurrentievoordeel wilt aanscherpen, deze workshop biedt nuttige inzichten en praktische hulpmiddelen om je te helpen slagen.

Doe mee en verander de manier waarop u naar uw markt kijkt. Verzeker je vandaag nog van een plaatsje en begin met het nemen van weloverwogen en realistische zakelijke beslissingen op basis van deskundige analyses en datagestuurde inzichten.

Over de workshop:
De workshop is onderdeel van: Building The Business.

Wij geloven graag dat het delen van kennis de sleutel is om startups en scale-ups in staat te stellen betere resultaten te behalen. Onze workshops, interviews met oprichters en inzichten uit Life Sciences evenementen helpen allemaal om innovators uit te rusten met de tools die ze nodig hebben voor succes. We delen inzichten op cruciale gebieden zoals bedrijfsontwikkeling, marketing, communicatie en klantsucces, zodat elke deelnemer een robuust, impactvol bedrijf kan opbouwen.

Back to top