AGENDA EVENEMENTEN
PLNT
1 december 2022 – 28 januari 2023

NOORDERLICHT IN NATURALIS

Lichte gloed en bewegende bogen, stralenbundels en gordijnen van licht. Beleef het deze winteravonden zelf tijdens Noorderlicht in Naturalis van 1 december tot en met 28 januari. Noorderlicht in Naturalis is een unieke belevenis waarvoor Naturalis alleen deze wintermaanden ‘s avonds opent. Het aantal toegangsplaatsen is beperkt, dus bestel snel de verplichte online tickets.

Bestel je tickets

 

Light at the museum 

Het noorderlicht. Veel mensen koesteren de wens af te reizen naar dit lichtspektakel. Daarom brengt Naturalis het noorderlicht deze winter naar Leiden.  In de speciale filmzaal waan je je twintig minuten lang onder de sterrenhemel en ontdekt alle facetten van het schouwspel. Hoe komt het tot stand? Welke mythen bestaan er rond het noorderlicht? Noorderlicht in Naturalis is een multi-sensorische film met muziek van Iris Hond en componist/producer Sim Fane en met medewerking van ruimtevaarder André Kuipers. De choreografie in de film is in handen van Mariëlla de Jong, voorheen Scapino ballet. 

Vrienden en collega’s in een heel nieuw licht

Bij het vallen van de avond zie je Naturalis in een heel nieuw licht. Ervaar het tijdens de donkere wintermaanden samen met vrienden, familie of collega’s. Dwalend door het imposante gebouw ontdek je het leven van vroeger en nu en sta je oog in oog met T. rex Trix. De winterse sfeer is compleet in ons gezellige wintercafé. Hier kun je je tegoed doen aan een borrelplank met Scandinavische invloeden, een wild- of paddenstoelenstoofpotje en een hartverwarmende erwtensoep. Uiteraard onder het genot van een passend drankje. Bekijk hier vast ons cateringaanbod. Kom je met een zakelijke groep van minimaal 10 personen? Bekijk dan onze website voor meer informatie.

Meer informatie

Samen beleven in december en januari

Het Noorderlicht in Naturalis is een mooie gelegenheid om elkaar weer in een ontspannen en inspirerende setting te ontmoeten. Het Noorderlicht in Naturalis is: 

  • voor iedereen vanaf 16 jaar;
  • op donderdag, vrijdag en zaterdag in december en donderdag en vrijdag in januari;
  • van 18.00 tot 21.00 uur, met een inloop tussen 18.00 en 19.00 uur;
  • starttijden voor de Noorderlichtshow worden op volgorde van binnenkomst uitgedeeld;
  • multi-sensorische film van 20 minuten in een speciale filmzaal;
  • tickets kosten €21 per persoon;
  • museumkaarthouders betalen €5 per persoon;
  • vrienden van Naturalis en VriendenLoterij VIP-KAARThouders betalen €0 per persoon;
  • tijdens Noorderlicht in Naturalis krijg je 20% korting op het winkelassortiment, uitgezonderd boeken en de in de winkel tentoongestelde mineralen.

OVER PLNT

Ontdek PLNT Meer evenementen